Frakt

Svenskt båtliv

Sverige har en oerhört lång historia när det kommer till båtliv. Och det är väl egentligen inte konstigt då vårt avlånga land ligger väldigt havsnära, och då havsrutten varit avgörande för våra förfäders välfärd och överlevnad. Men i modern tid så handlar båtliv och segling nästan uteslutande om nöje och avslappning. I många fall så har Svenska Seglarförbundet varit en viktig nav i det hela, då de sedan 1905 varit drivande i att främja trygg och säker verksamhet.

Men på många sätt är svenskt båtliv inte lika starkt som det var förr i tiden. Bland de yngre generationerna är det nämligen få som hakar på. Kanske har det att göra med bristande tid, pengar eller engagemang. Och oavsett vad det handlar om är det sällan när när den yngre generationen inte tar vid. Vad detta kommer att betyda är fortfarande oklar, men många tror att vi kommer få se avsevärt mycket färre båtar i Sverige i framtiden. Vilket så klart är tråkigt för oss entusiaster då vi helst hade sett hur saker och ting fortlöpte som de alltid gjort.

Vill du dra ditt strå till stacken och se till att Sverige fortsätter att vara ett båtland så uppmuntrar vi dig att köpa en båt, gå med i en klubb och göra allt du kan för att föra denna unika tradition vidare. Du får en enorm gemenskap och lär dig läxor för livet på havet. Helt klart något som vi rekommenderar för alla oavsett ålder och plånbok.