Gräsklippare

För många av oss som gillar livet på båten så utgör det en sorts motpol till vardagen. Det ger en frihetskänsla som på många sätt helt och hållet unik. Men vi har själv fått erfara att väldigt många båtentusiaster har sin hobby på bekostnad av sitt övriga liv, vilket sällan leder till så mycket gott. Vad vi med tiden har fått erfara är att det är viktigt att säkerställa så man faktiskt får den tid som krävs för att hänge sig till båten.

Ett givet sätt att uppnå detta är att ha pålitliga verktyg såsom en effektiv gräsklippare, bra vitvaror och annat som gör att man inte i samma utsträckning behöver oroa sig för livet på hemmaplan. För vad som händer om man glömmer bort att skapa balans är att det nästan alltid är någon annan som tvingas täcka upp. Skadan av detta kan i många fall bli helt och hållet irreparabel i såväl det korta som det långa loppet.

Det värsta som kan hända är nog att ens hemmaliv blir lidande av hobbyn. Och vi har gång på gång sett hur många inte får det liv de förväntat sig, och därmed snöar in allt mer på sin personliga hobby med följd att det blir en negativ spiral. Så om du vill att don båthobby ska bli långlivad så bör du fokusera på att säkerställa så att det finns tid över till den, att saker och ting är ordnade på hemmaplan och att din hobby blir något som skapar glädje och mervärde i ditt liv.