Goda mackor till nästa båtäventyr

Goda mackor till nästa båtäventyr

Ska ni snart ge er ut på ett båtäventyr? Ni kanske planerar en lång segelsemester, lite paddling med kanoten eller en tur med fiskebåten. Oavsett vart ni ska och vad ni ska göra så måste ni så klart ha en god matsäck med er och idag vill vi dela med oss av lite tips på goda mackor. Allt ni behöver är en limpa bröd av valfri sort, en kaffebryggare eller espressomaskin och en massa goda pålägg. Eller vänta, vi tar tillbaka det där med limpan för i det första receptet krävs ciabatta!

Vi börjar med en av våra största favoriter: ciabatta med kyckling, bacon och currymajonnäs. Ja, du hör hur gott det låter. För denna utsökta komposition behöver du grillat kycklingbröst, stekt bacon, rödlök och tomat i tunna skivor, majonnäs med curry, mango chutney och sallad. Nyckeln är att steka baconet tills det blir riktigt knaprigt och att skära upp stora bitar av kycklingen så att det blir riktigt köttigt och smarrigt. Bre på så mycket currymajonnäs som du behagar men kom ihåg att ciabattan ska klämmas ihop och slås in i smörpapper eller folie tills det är lunchdags ute på båten.

Vi brukar servera med en varm kopp kaffe i en snygg kopp från Marimekko eller House Doctor för vi tycker att kaffet smakar bättre då. En annan mycket god kombination är avokado och mozzarella, vilket passar perfekt för vegetarianerna. Även här passar det bra med ciabatta, även om vi föredrar ett riktigt härligt surdegsbröd. På med lite chiliflakes för att få lite drag i dessa!