Hygien

Hålla god hygien ombord

Det är knappast någon hemlighet att båtresor ofta är sociala upplevelser. På många sätt är det en del av charmen. Egentligen spelar de ingen roll om du åker i din egen Husky Danel eller tar en färjetur. Du kommer förr eller senare att dela upplevelsen med andra. Och i dessa tider så ställs allt högre krav på hygien, vilket inte är särskilt konstigt då vi lever i unikt omvälvande tider.

Men det behöver absolut inte vara särskilt krångligt att hålla god hygien. Använd handsprit, rengör med en ansiktsvatten, och undvik att hosta rakt ut. Dessa allmänna hållningssätt gör oerhört mycket för den gemensamma trevnaden. För de verkar som att det enda sättet att stoppa spridningen är att arbete tillsammans.

När det handlar om småbåtar är det så klart svårt att hålla avstånd. Därför blir det på dessa avsevärt mycket viktigare att säkerställa god hygien redan innan man möts på båten. På större båtar är det så klart enklare att hålla avstånd, och då blir förberedande åtgärder inte lika avgörande. Men hur man än vrider och vänder på det hela så är det viktigt att göra vad man kan.

Kommer vi att kunna minimera spridningen med egna åtgärder? Kanske endast i liten utsträckning. Men att bidra till bättring är något vi alla måste göra om vi ska få ordning på saker och ting. Som båtmänniskor kan vi visa var skåpet ska stå och ta några symboliska steg i rätt riktning. Med tiden kanske alla gör vad de kan. Och då händer det nog grejer.