Viktigt att ge sig själv tid för avkoppling

Att vara ute på vattnet kan ibland vara exakt det du behöver. Speciellt efter en stressig dag där det känns som att allting gått fel eller där allt känns lite extra tufft. Tänk dig hur härligt det då kan vara att komma hem efter lång dag på jobbet, för att sen åka ut med båten och gunga med i de böljande vågorna. Där kan du lyssna på nästan meditativa ljudet och känna den unika doften.

Det är många som upplever en lugnande effekt av att vara på vattnet och lyssna på det härliga ljudet. Därför är det inte konstigt att havsljud och vågor som slår mot stranden är ljud som vanligen används inom meditation och yoga. Detta är något som kan hjälpa många att koppla av och att vara här och nu, något som i sig är meditation.

Var medveten om riskerna

Hur härligt det än är att befinna sig på vattnet i båten är det viktigt att vara uppmärksam på omgivningen runt i kring dig. Att sätta sig, blunda och bara lyssna inåt när du är ute på vattnet är riktigt behagligt, men är du inte uppmärksam kan det i värsta fall gå väldigt illa. Du behöver kanske inte vara på helspänn eller vaka över det som händer, men du behöver ändå hålla koll på din omgivning så att inget jobbigt händer.

Det ligger en sanning i att det är meditativt att vara ute på vatten. Däremot bör inte det tolkas ordagrant. När du befinner dig på en båt bör du inte lägga dig ner, slappna av i alla muskler, blunda och helt koppla bort. Utan fokusera istället på din andning och medvetenhet för att få en meditativ stund ute på vattnet, utan risk för olyckor. Att ge tid för lugn och avkoppling för sig själv är otroligt viktigt!