Vilka båtar är mer miljövänliga?

Precis som efterfrågan på elbil så har också intresset för mer miljövänliga båtar skjutit i höjden. Självklart finns det smartare val som du kan göra för att kunna färdas på sjön mer grönt och utan dåligt samvete eller risk att försura vattnet. Så vilken båt ska man välja?

Manuella båtar är helt klart bäst

Det är helt klart några båtar som är bättre än andra, men ingenting slår båtar som styrs manuellt genom antingen vind eller att du ror. Dessa val kanske är aningen begränsande, men perfekt om du vill färdas utan drivmedel och även få motion på köpet.

Här har du olika former av ekor, kajaker eller mindre segelbåtar utan motor att välja mellan. Gör ett val som passar dig, vart du planerar att åka och såklart också vilken typ av upplevelse som du eftersträvar. Att paddla eller ro kräver lite erfarenhet och om du planerar att åka långt, så kommer det vara tungt att ro hela vägen.

Båtar med låg bränsleförbrukning

Men om du letar efter en större båt så kommer det inte vara möjligt att utesluta en motor. Du kommer att behöva hjälp på vägen. För att kunna göra ett mer grönt val så rekommenderar vi att du kikar på en båt som har en motor med mycket låg bränsleförbrukning. Förutom att du gör naturen en tjänst, så kommer du också att kunna spara en rejäl slant varje gång du väljer att åka ut på sjön. Tar du dessa punkter i åtanke så kan du använda båten med gott samvete!