Nödvändig utrustning försegling

Alla vana seglare är nog medvetna om vilken utrustning som krävs och hur man ska lägga upp sin budget. Men om du precis fått upp ögonen för denna aktivitet är valet dock inte lika enkelt. Vilka trådar ska man börja dra i och vilken utrustning är den absolut mest nödvändiga när man vill testa på segling?

Vart kan man köpa utrustning?

Första steget är att hitta ett varumärke som man gillar och hitta återförsäljare som ger ett bra pris och som har ett utbud av utrustning för segling som passar samtliga personer. Några exempel på utmärkande varumärken är bland annat North Sails, som har någonting för alla individer, oavsett budget. De erbjuder även hjälp med att välja ut den utrustning som ni behöver och passande storlek som gör att allting sitter som en smäck.

Vilken utrustning behöver man?

Sedan kommer det till vilken utrustning som du faktiskt behöver och detta kommer att bero på vart du planerar att segla, vilken årstid det är och hur kallt vattnet är. Under sommarmånaderna kommer det inte att krävas samma tillägg som när vädret är sämre och vattnet är riktigt kallt. Då kommer det att krävas våtdräkt eller skyddande kläder som håller dig varm i händelse att du skulle råka ramla i. Att klä dig efter väder är därför ett talesätt som stämmer alldeles utmärkt när du väljer passande kläder inför din seglingstur.

 

Utrustning för segling kan dock bli ganska kostsamt och det är viktigt att du lägger upp en budget för att kunna planera dina inköp bättre. Många hemsidor erbjuder även begagnade seglarkläder eller utrustning, vilket gör att du kan få mer för pengarna.